Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 4-5 тиквички
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 3-4 домата
• 3 с.л. олио
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме пилето, заливаме с малко вода, посоляваме и варим, докато омекне месото.
Добавяме обелените и нарязани на кубчета тиквички, доматите и накрая - размитото с малко вода брашно. Доваряваме ястието на тих огън и преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...