Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 4-5 тиквички
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 3-4 домата
• 3 с.л. олио
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме пилето, заливаме с малко вода, посоляваме и варим, докато омекне месото.
Добавяме обелените и нарязани на кубчета тиквички, доматите и накрая - размитото с малко вода брашно. Доваряваме ястието на тих огън и преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...