Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от половин лимон
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, копър
• листа от целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол, черен и червен пипер. Запържваме порциите в сгорещената мазнина, докато станат златисти.
Прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, лимоновия сок и ситно нарязаните зелении. Наливаме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Посоляваме, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...