Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от половин лимон
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, копър
• листа от целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол, черен и червен пипер. Запържваме порциите в сгорещената мазнина, докато станат златисти.
Прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, лимоновия сок и ситно нарязаните зелении. Наливаме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Посоляваме, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...