Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3-4 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сокът от половин лимон
• 1 ч.ч. бяло вино
• магданоз, копър
• листа от целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол, черен и червен пипер. Запържваме порциите в сгорещената мазнина, докато станат златисти.
Прибавяме ситно нарязания лук, обелените и настъргани домати, лимоновия сок и ситно нарязаните зелении. Наливаме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Посоляваме, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато месото омекне.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...