Кулинарни рецепти » Пълнено пиле

 Пълнено пиле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 150 г пилешки дреболии
• 1/2 к.ч. ориз
• 1 к.ч. стафиди
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1/2 к.ч. бяло вино
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилешките дреболии в подсолена вода и ги нарязваме.

В половината от мазнината задушаваме до омекване дребно нарязания лук. Прибавяме ориза, а след 10 мин нарязаните дреболии и стафидите, предварително накиснати в студена вода. Посоляваме и заливаме с горещ пилешки бульон. Подправяме с черен пипер и дребно нарязан джоджен.

Пълним пилето с така приготвената плънка през коремния разрез и го зашиваме. Цялото леко го запържваме в останалата мазнина. Поръсваме брашното, разреждаме с виното и пилешки бульон, пускаме 5-6 зърна черен пипер, захлупваме и задушаваме на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало