Кулинарни рецепти » Пиле-фарси

 Пиле-фарси

Продукти:

• 1 пиле около1 кг
• дреболиите на пилето
• 100 г краве масло
• 50 г пушена сланина
• 1 голяма глава лук
• 20 дребни лукчета
• 1 филия бял хляб
• 150 г кренвирши
• 500 г картофи
• 2 с.л. коняк
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешките дреболии на ситно и ги поръсваме с коняка. Наситняваме лука и го задушаваме в половината от маслото. Щом поомекне, прибавяме нарязаните кренвирши, натрошения хляб и дреболиите с коняка. Посоляваме, подправяме с черния пипер и задушаваме 10 мин.

Напълваме пилето с този фарш и го зашиваме. Запържваме го заедно с дребните лукчета в смес от останалото масло и ситно нарязаната сланина. Щом порозовее, добавяме нарязаните картофи, подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 7-8 мин.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало