Продукти:
• 1 пиле около1 кг
• дреболиите на пилето
• 100 г краве масло
• 50 г пушена сланина
• 1 голяма глава лук
• 20 дребни лукчета
• 1 филия бял хляб
• 150 г кренвирши
• 500 г картофи
• 2 с.л. коняк
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешките дреболии на ситно и ги поръсваме с коняка. Наситняваме лука и го задушаваме в половината от маслото. Щом поомекне, прибавяме нарязаните кренвирши, натрошения хляб и дреболиите с коняка. Посоляваме, подправяме с черния пипер и задушаваме 10 мин.
Напълваме пилето с този фарш и го зашиваме. Запържваме го заедно с дребните лукчета в смес от останалото масло и ситно нарязаната сланина. Щом порозовее, добавяме нарязаните картофи, подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 7-8 мин.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...