Кулинарни рецепти » Еврейска рецепта

 Еврейска рецепта

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 2 ч.ч. ориз
• 4-5 с.л. олио
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода.

Задушаваме ориза на слаб огън в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, наливаме 1 л от бульона, в който сме варили пилето, подправяме на вкус с черен пипер и сол, разбъркваме и прехвърляме в тавичка.

Намазваме свареното пиле с маслото и го слагаме в средата на тавичката. Запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало