Кулинарни рецепти » Патладжани, пълнени с пилешко месо

 Патладжани, пълнени с пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 2 патладжана
• 1 домат
• 1/4 печено пиле
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните надлъжно на половинки и ги варим 10 мин в подсолена вода. Изваждаме ги издълбаваме сърцевината им и я накълцваме на ситно.

Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина, прибавяме обеления и ситно нарязан домат, ситно нарязаното пилешко месо и скълцаната сърцевина от патладжаните, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме сместа и я запържваме.

След това пълним с нея издълбаните патладжани и ги печем в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало