Кулинарни рецепти » Печени пилета с хлебна плънка

 Печени пилета с хлебна плънка

Продукти: (за 4-6 порции)

• 2 млади пилета с дреболиите
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 филии сух бял хляб
• 3 яйца
• червен и черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пилетата отвън и отвътре, поръсваме се с черен и червен пипер.

Накисваме хляба в млякото, изстискваме го и прибавяме твърдо сварените и ситно нарязани яйца, ситно нарязаният магданоз, сол, черен пипер - дребно нарязаните дреболии.

Разбъркваме и пълним пилетата с тази смес. Зашиваме ги и заливаме с олиото и 1 ч.ч. вода. Печем като често заливаме със соса им.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало