Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 500 г картофи
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим пилето в подсолена вода, докато поомекне. Отцеждаме го, намазваме го с разтопеното масло и го натриваме с черен пипер.
Нарязваме картофите на по-едри парчета и ги разстиламе в пръстен гювеч /или тавичка/. Поръсваме с черен пипер, слагаме отгоре пилето и наливаме от бульона, в който е вряло, до половината на продуктите.
Печем в умерена фурна, като на всеки 15 мин обръщаме пилето и го обливаме със соса.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...