Кулинарни рецепти » Специалитет Струма

 Специалитет Струма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кокошка (пиле) около 1,5 кг
• 300 г гъби
• 100 г орехови ядки
• 150 г краве масло
• 1 парче хрян
• 100 г зелен фасул
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 200 г домати
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Кокошката разрязваме от вътрешната страна и обезкостяваме, така че да не се разруши целостта й. Посоляваме и поставяме в подходящ за печене съд.

Запържваме в половината масло лука и гъбите. Щом поомекнат прибавяме орехите и половината яйца. Слагаме сместа към пилето, като поливаме пилето с виното. Задушаваме ястието в умерена фурна.

Сгъстяваме соса от печенето с брашното и прибавяме настъргания хрян.

В отделен съд в останалото масло задушаваме нарязаните зелен фасул и домати. Прибавяме останалите яйца и разбъркваме.

Пилето нарязваме на порции и гарнираме със сместа от зеления фасул, доматите и яйцата. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало