Продукти: 
•	1 млада гъска (около 3 кг)
•	400 г кестени
•	2 кръгли хлебчета
•	1 к.ч. прясно мляко
•	200 г гъши дроб
•	3 яйца
•	3-4 с.л. свинска мас
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натопяваме хлебчетата в млякото, след което ги отцеждаме и ги прекарваме през месомелачка заедно с гъшия дроб. Прибавяме ситно нарязаните кестени. Запържваме сместа в 1 с.л. сгорещена свинска мас. 
Отстраняваме от огъня, прибавяме разбитите яйца, подправяме с черен пипер и сол и хубаво разбъркваме. Пълним с тази смес почистената и измита гъска. Зашиваме отвора и намазваме птицата с мас. Посоляваме я и я слагаме в дълбок съд за печене. 
Наливаме 1 пръст топла вода, прибавяме 1 с.л. мас, захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна. Обръщаме гъската от другата страна и печем още 30 мин. След това отстраняваме капака и печем още 2 часа при температура 230°С. По време на печенето постоянно обливаме гъската със соса.
 
              Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
 
              Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
 
              Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
 
              Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...