Кулинарни рецепти » Гъска, пълнена с дроб и кестени

 Гъска, пълнена с дроб и кестени
(Сърбия)

Продукти:

• 1 млада гъска (около 3 кг)
• 400 г кестени
• 2 кръгли хлебчета
• 1 к.ч. прясно мляко
• 200 г гъши дроб
• 3 яйца
• 3-4 с.л. свинска мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натопяваме хлебчетата в млякото, след което ги отцеждаме и ги прекарваме през месомелачка заедно с гъшия дроб. Прибавяме ситно нарязаните кестени. Запържваме сместа в 1 с.л. сгорещена свинска мас.

Отстраняваме от огъня, прибавяме разбитите яйца, подправяме с черен пипер и сол и хубаво разбъркваме. Пълним с тази смес почистената и измита гъска. Зашиваме отвора и намазваме птицата с мас. Посоляваме я и я слагаме в дълбок съд за печене.

Наливаме 1 пръст топла вода, прибавяме 1 с.л. мас, захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна. Обръщаме гъската от другата страна и печем още 30 мин. След това отстраняваме капака и печем още 2 часа при температура 230°С. По време на печенето постоянно обливаме гъската със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало