Продукти:
• 1 кокошка с дреболиите
• 1 кисела зелка
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме кокошката и я натриваме с черен пипер и сол. Варим ориза в посолена вода, докато поомекне, и го отцеждаме.
Нарязваме почистените дреболии на дребно и ги задушаваме в част от разтопеното масло заедно с наситнения лук. Прибавяме ориза, поръсваме с червения пипер и опитваме на сол.
Пълним кокошката с така приготвената смес и зашиваме отвора. Застиламе дъното на глинен гювеч с нарязаното зеле и слагаме отгоре кокошката.
Наливаме по малко вода и зелев сок, заливаме с останалото разтопено масло и захлупваме гювеча. Печем в умерено силна фурна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...