Продукти:
• 700-800 г месо от гъска
• 1 к.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 1-2 моркова
• половин глава целина
• 1 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. бяло вино
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъската, нарязваме я на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Щом месото се позапържи от всички страни, прибавяме нарязаните зеленчуци и също ги запържваме.
После добавяме доматеното пюре, размито в малко вода, слагаме парчетата лимон, поръсваме червения пипер и наливаме виното. Задушаваме на умерен огън.
Щом виното се изпари, посоляваме и наливаме малко топла вода. Прехвърляме сместа в глинен гювеч, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем ястието в по-слаба фурна.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...