Продукти:
• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 2-3 домата
• 2-3 чушки
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кокошката на порции и я задушаваме в мазнината и малко вода. Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните лук, чушки и домати. Поръсваме червения пипер, посоляваме и наливаме 2-3 ч.ч. чаши топла вода. Варим, докато месото омекне напълно.
Накрая прибавяме ориза и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Печем в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....