Продукти:
• 1 пиле (около 1.300 кг)
• 200 г ориз
• 100 г краве масло
• 150 г пресни гъби
• 100 г кашкавал
• 10 г брашно
• сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме, като малко преди да е готово, добавяме почистените и нарязани гъби. Отливаме 3 ч.ч. от бульона и сваряваме в него ориза.
В огнеупорен съд правим канапе от ориза, върху него слагаме пилешкото месо с гъбите, а отгоре поръсваме с настъргания кашкавал.
Приготвяме сос от маслото, брашното, останалия пилешки бульон, сол и черен пипер на вкус и го наливаме около ориза. Печем в умерена фурна, докато кашкавалът стане златист.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...