Продукти:
• 700 г спанак
• 30 г краве масло
• 3 сардели (от консерва в собствен сос)
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме спанака. Сипваме го в широк тиган, посоляваме и задушаваме, докато омекне.
Оставяме да се отцеди, накълцваме го на ситно и го сипваме в тиган с разтопеното масло. Добавяме обезкостените и нарязани на ситно сардели, подправяме с лимонов сок и сол и задушаваме 7-8 мин на умерен огън.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...