Кулинарни рецепти » Бъбреци по сечуански

 Бъбреци по сечуански

Продукти:

• 3 свински бъбрека
• 2 с.л. люто доматено пюре
• 2 с.л. червено вино
• 1/2 ч.л. сол
• 2 с.л. нишесте
• 1 ч.ч. олио
• 2 с.л. соев сос
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• 1 глава лук
• 8 скилидки чесън
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• 1/2 ч.л. лют червен пипер
• 2 с.л. фъстъци
• 1 к.ч. телешки бульон

Обелваме бъбреците, цепваме ги хоризонтално и изчистваме бялата и тъмночервената им част. Нарязваме ги на малки парченца. Размиваме 1 с.л. нишесте с малко вода, наливаме виното и посоляваме. Топим бъбреците в тази смес и ги оставяме да постоят.

Разбъркваме останалото нишесте с бульона, оцета, соевия сос, захарта, доматеното пюре и лютия пипер. Лука и чесъна наситняваме.

Сгорещяваме добре мазнината и пържим бъбреците. Отцеждаме ги.

Изливаме излишното олио и оставяме само толкова, колкото да покрие дъното на тигана. Отново го загряваме и пържим в него лука и чесъна. Добавяме бъбреците, наръсваме с джинджифил и прибавяме изпържените фъстъци. Бъркаме малко, наливаме внимателно бульона с подправките и готвим, докато ястието се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало