Кулинарни рецепти » Задушен черен дроб

 Задушен черен дроб

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешки или говежди черен дроб
• 2 връзки корени за супа
• 100 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. доматен сок
• 150-200 г малки лукчета
• 1 глава лук
• 1 к.ч. мазнина за пържене
• сол, черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме дроба на по-дебели филийки, които шпиковаме с ивички сланина, овалваме в брашното и позапържваме в сгорещената мазнина.

В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук и поръсваме с червен пипер. Прибавяме ситно нарязаните корени за супа и задушаваме около 30 мин. Изваждаме половината от задушения зеленчук.

Нареждаме изпържените филийки от дроба и покриваме с извадения зеленчук. Прибавяме обелените лукчета. Поръсваме с черен пипер, поливаме с доматен сок, в който сме размили малко препечено брашно, похлупваме плътно с капак и задушаваме 40-50 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало