Кулинарни рецепти » Телешки език с хлебна плънка

 Телешки език с хлебна плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки език
• 2 филии сух бял хляб /без кората/
• 1 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г сметана
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 к.л. захар
• 2 щипки канела
• 2-3 щипки настъргана лимонена кора
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го разрязваме надлъжно от едната страна.

Накисваме хляба в млякото, отцеждаме и го смесваме с нарязаните яйца, половината масло, смления черен пипер, наситнения магданоз, захарта, лимонената кора и канелата. Посоляваме и пълним езика с тази смес.

Зашиваме отвора, намазваме езика с останалото масло, увиваме го в алуминиево фолио и печем в умерено загрята фурна. Нарязваме готовия език на порции и заливаме с разбитата сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало