Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг шкембе
• 3 глави лук
• 5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 6-7 пиперки
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме шкембето и го измиваме много добре. Сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на ленти.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в останалата мазнина. Прибавяме 2 домата, които предварително сме обелили и настъргали на ренде, и ги пържим, докато останат на мазнина. Сипваме брашното и също го запържваме. Поръсваме червения пипер, разреждаме с бульон от шкембето и оставяме запръжката да заври.
Прибавяме пиперките, които предварително сме нарязали на едро и сме задушили в останалата мазнина. Варим на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня прибавяме шкембето, а накрая посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...