Кулинарни рецепти » Колбаси в тесто

 Колбаси в тесто

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г пресни колбаси /кренвирши, леберкез, хамбурски салам, шунка и др./
• половин пакетче краве масло
• 50 г кашкавал
• 3 с.л. брашно
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме колбасите на тънки парченца, запържваме ги в половината от мазнината и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Размиваме брашното с част от студеното мляко и го изсипваме при останалото мляко. Прибавяме разбитите яйца и сол на вкус. Загряваме сместа до завиране, като непрекъснато бъркаме.

В тавичка, в която сме разтопили останалото масло, изсипваме половината от получената гъста каша и запичаме. Отгоре разстиламе запържените колбаси и заливаме с останалата каша, която сме размесили с настърган кашкавал. Запичаме отново до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало