Продукти: (за 2 порции)
• 300 г наденица
• 100 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 парче целина
• 1 пиперка
• 3 домата
• чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна, пиперката и целината и задушаваме в маслото с 2 с.л. вода. Когато поомекнат прибавяме обелените и настъргани домати, поръсваме с черен пипер и стрита чубрица, посоляваме на вкус и варим на тих огън, докато соса се сгъсти.
Наденицата нарязваме на кръгчета, нареждаме в тавичка и я запичаме във фурната. След това заливаме с приготвения сос, покриваме с филийки сирене и печем докато сиренето се зачерви.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...