Продукти за 3-4 порции:
· 5 яйца
· 3 стръка праз
· 3-4 домата /пресни или от консерва/
· 1 к.ч. олио
· 1 люта чушка
· 1 ч.ч. натрошено сирене
· 1 ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза и го задушаваме в мазнината. След като омекне, прибавяме обелените и настъргани домати. Изсипваме сместа в тавичка и поръсваме с натрошеното сирене.
Разбиваме яйцата, посоляваме ги, нарязваме в тях лютото чушле и ги сипваме в тавата. Поръсваме с червен пипер и запичаме ястието.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...