Продукти: (за 4 порции)
· 400 г макарони
· 2 глави лук
· 30 г краве масло
· 250 г настърган кашкавал
· 150 мл сметана
· 300 мл прясно мляко
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука на колелца и го пържим в сгорещеното олио до омекване. Кипваме млякото със сметаната и сипваме в него половината настърган кашкавал. Бъркаме, докато кашкавалът се разтопи.
Сипваме сварените макарони в намаслена тавичка. Прибавяме останалия кашкавал и лука. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Сипваме млечния сос и печем 10 мин на 220°С.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...