Кулинарни рецепти » Макарони с кайма и зеленчуци

 Макарони с кайма и зеленчуци

Продукти:

• 2 с. л. олио
• 1 голяма глава лук
• 2 скилидки чесън
• 500 г кайма
• 125 г малки гъби, нарязани на половинки
• 1 малка червена чушка, изчистена от семките и нарязана на ситно
• 1 ч. ч. пресен зелен боб (може и от консерва)
• 450 г домати от консерва (1 кутия)
• 2 с. л. доматено пюре
• 500 г макарони
• 2 ч. л. нарязан пресен риган (може и изсушен)
• сол

Начин на приготвяне:

Затопляме в тенджера олиото и пържим 2 минути лука и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме каймата и пържим 4 мин на силен огън при непрекъснато бъркане, като размачкваме месото, за да не остане на топчета.

Слагаме гъбите, чушката, фасула, доматите и доматеното пюре. Възвираме, намаляваме огъня и похлупваме. Готвим до омекване на зеленчуците – около 10 минути.

Сваряваме макароните в подсолена вода с малко олио. Прецеждаме и изсипваме в съда за поднасяне. Отгоре изсипваме сместа с каймата и поръсваме риган.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало