Продукти:
• 400 г макарони
• 250 г маслини без костилки
• 120 г гъби
• 100 г пармезан
• 3 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме гъбите и ги задушаваме в маслото. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме нарязаните маслини и разбъркваме.
Изсипваме макароните в намаслена тавичка и разстиламе отгоре гъбената смес. Поръсваме с настъргания пармезан, заливаме с яйцата, разбити с млякото, и печем в умерена фурна, докато ястието хване червеникава коричка.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...