Кулинарни рецепти » Лучена юфка със сос от сирене

 Лучена юфка със сос от сирене

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г юфка
· 1 с.л. олио
· 2 стръка праз /бялата част/
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. сусамено олио
· 1 с.л. сусам
· 100 мл зеленчуков бульон
· 150 г сирене “Моцарела”
· 175 г краве сирене
· 100 г козе сирене
· прясно смлян бял пипер
· лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Възвираме 1,5 л вода заедно с олиото. Сваряваме юфката и я отцеждаме.

Нарязваме на ситно праза и чесъна. Загряваме сусаменото олио и пържим в него 2-3 мин праза, чесъна и сусаменото семе. Наливаме бульона, подправяме със сол, пипер и лимонов сок и сипваме в юфката. Разбъркваме добре и прехвърляме в тавичка.

Настъргваме козето сирене на едро ренде, а другите сирена нарязваме на тънки парченца. Разстиламе ги върху юфката и печем на 180°С около 15 мин. Сиренето трябва да се разтопи добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало