Продукти: (за 4 порции)
· 400 г зелена юфка на ленти
· 2 глави лук
· 2-3 скилидки чесън
· 1 червена чушка
· 2 стръка праз
· 100 г сух салам
· 60 г краве масло
· 2 ч.ч. бяло вино
· 5-6 домата
· 300 мл заквасена сметана
· 3-4 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 ч.л. нарязан риган
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в леко подсолена вода и я отцеждаме.
Нарязваме на ситно лука, чесъна, чушката, праза и салама. Запържваме всичко в сгорещеното масло. Наливаме виното и варим 15 мин.
Обелваме доматите, нарязваме ги на кубчета и ги смесваме със сметаната. Подправяме с риган, черен пипер и сол. Сипваме доматената смес при другите зеленчуци и варим 7-8 мин.
Разпределяме сварената юфка по чиниите за сервиране, а отгоре сипваме зеленчуковата смес. Поръсваме всяка порция със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...