Продукти:
• 300 г маслини
• половин глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 5-6 с.л. олио
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Претриваме маслините през сито.
Нарязваме на ситно чесъна и лука, слагаме ги в хаванче, прибавяме 1 щипка сол и ги стриваме на гладка каша. Прибавяме в хаванчето маслиненото пюре, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. При непрекъснато разбиване сипваме капка по капка олиото.
Когато пюрето поеме мазнината, подправяме го с лимоновия сок. Поднасяме го като гарнитура към печени и пържени вегетариански ястия.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...