Продукти:
• 1 кг спанак
• 2 равни с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 3 к.ч. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спанака в подсолена вода. Отцеждаме го и го накълцваме на ситно. Запържваме брашното в сгорещеното олио, прибавяме спанака, разбъркваме и позапържваме.
Заливаме с млякото. /За препоръчване е част от млякото да се замени с отвара от спанака./ Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме да къкри 5-6 мин на тих огън. Преди да отстраним от огъня добавяме маслото.
Поднасяме към печено и варено месо и към колбаси на скара.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...