Кулинарни рецепти » Задушени гъби по наварски

 Задушени гъби по наварски

Продукти:

• 150-200 г манатарки или други месести гъби
• 30 г краве масло
• 50 г сланина
• 2-3 с.л. бульон
• 2-3 с.л. червено вино
• 1 ч.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на филийки. Сваряваме ги в малко подсолена вода, изваждаме и ги прецеждаме през гевгир. Запържваме нарязаната на ивички сланина.

Прибавяме гъбите, заливаме с част от водата, в която са врели, а също така с бульона и виното. Поръсваме със сол и черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме около 40 мин на умерен огън. Изваждаме гъбите, а соса застройваме с размитото в малко вода брашно, кипваме, подправяме с маслото и малко сос от печено и изсипваме в сосиера.

Соса и гъбите поднасяме към печен или задушен дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало