Продукти:
• 150-200 г манатарки или други месести гъби
• 30 г краве масло
• 50 г сланина
• 2-3 с.л. бульон
• 2-3 с.л. червено вино
• 1 ч.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на филийки. Сваряваме ги в малко подсолена вода, изваждаме и ги прецеждаме през гевгир. Запържваме нарязаната на ивички сланина.
Прибавяме гъбите, заливаме с част от водата, в която са врели, а също така с бульона и виното. Поръсваме със сол и черен пипер, захлупваме плътно и задушаваме около 40 мин на умерен огън. Изваждаме гъбите, а соса застройваме с размитото в малко вода брашно, кипваме, подправяме с маслото и малко сос от печено и изсипваме в сосиера.
Соса и гъбите поднасяме към печен или задушен дивеч.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...