Кулинарни рецепти » Зелева гарнитура

 Зелева гарнитура

Продукти:

• 1 малка зелка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. ким
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме горните листа на зелката и я нарязваме на едро, като отстраняваме кочана и твърдите части. Посоляваме, заливаме с малко бульон или вряща вода и варим на тих огън, докато зелето поомекне.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Прибавяме брашното и също го запържваме. Поръсваме с кима и червения пипер и наливаме малко от зелевата отвара.

Изсипваме разредената запръжка върху зелето и, ако е необходимо, прибавяме малко бульон или вода. Задушаваме зелето 8-10 мин да остане на мазнина.

Поднасяме като гарнитура към кренвирши или запържени наденички, картофени или оризови кюфтета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало