Кулинарни рецепти » Карамелизирани лукчета

 Карамелизирани лукчета
/Швеция/

Продукти:

• 500 г малки лукчета /арпаджик/
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1-2 с.л. захар
• 1 к.ч. зеленчуков бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лукчетата с вряща вода, изваждаме ги едно по едно и ги обелваме. Сгорещяваме маслото в голям тиган, прибавяме лукчетата, поръсваме захарта и разклащаме тигана върху тих огън, докато лукчетата станат кафяви. Посоляваме, наливаме бульона, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Когато лукчетата поомекнат, отстраняваме капака и оставяме тигана на огъня, докато се изпари бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало