Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 300 г коприва
• 2 червени чушки
• 2 глави лук
• 1 малка бутилка газирана вода
• 2 с.л. олио
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме копривата и попарваме. После я отцеждаме и накълцваме. Нарязваме чушките и лука на ситно и ги запържваме в олиото. Отстраняваме тигана от котлона и прибавяме копривата. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и разбъркваме добре. После поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.
Разделяме тестото на по-голяма и по-малка топка. Разточваме от по-голямата топка кръгла кора, която разстиламе на дъното на намаслена тавичка, така че да образува около 1 см ръбче по стената на тавата. Отгоре разстиламе плънката на равномерен пласт, покриваме с по-малка кора, разточена от останалото тесто, и прищипваме краищата на двете кори.
Набождаме баницата на няколко места с вилица и я поръсваме с газираната вода. Изчакваме водата да попие и печем в умерено загрята фурна до поруменяване.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...