Продукти:
• 1 кг готово тесто
• 300 г коприва
• 2 червени чушки
• 2 глави лук
• 1 малка бутилка газирана вода
• 2 с.л. олио
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме копривата и попарваме. После я отцеждаме и накълцваме. Нарязваме чушките и лука на ситно и ги запържваме в олиото. Отстраняваме тигана от котлона и прибавяме копривата. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и разбъркваме добре. После поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.
Разделяме тестото на по-голяма и по-малка топка. Разточваме от по-голямата топка кръгла кора, която разстиламе на дъното на намаслена тавичка, така че да образува около 1 см ръбче по стената на тавата. Отгоре разстиламе плънката на равномерен пласт, покриваме с по-малка кора, разточена от останалото тесто, и прищипваме краищата на двете кори.
Набождаме баницата на няколко места с вилица и я поръсваме с газираната вода. Изчакваме водата да попие и печем в умерено загрята фурна до поруменяване.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...