Кулинарни рецепти » Клин с настърган алабаш

 Клин с настърган алабаш

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 1 алабаш /около 800-900 г/
• 1 к.ч. ориз
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, малко сол и вода.

Обелваме алабаша, настъргваме го и го варим с част от маслото в подсолена вода, докато поомекне. Задушаваме ориза с останалото масло, малко вода и сол. Прибавяме задушения алабаш и яйцата и замесваме плънка.

Разделяме тестото на две части и разточваме кори с размерите на тавата, която ще ползваме. Разстиламе едната кора на дъното на намаслената тава, слагаме отгоре плънката и покриваме с другата кора. Печем клина върху нагорещена повърхност /направо върху плочата на печката/. Щом се опече от едната страна, обръщаме го и го изпичаме и от другата страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало