Продукти: (за 6 порции)
• 1 комплект агнешки дреболии
• 1 връзка пресен лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. оцет
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме черния дроб, сърцето, момиците и бъбреците на едно агне да се варят в 1,5 л подсолена вода. След като се сварят ги нарязваме на еднакви парченца, а бульона прецеждаме.
Запържваме ситно нарязания пресен лук в сгорещеното олио, зачервяваме с червения пипер и изсипваме в супата, където сме върнали и нарязаните дреболии. Прибавяме ориза и десетина зърна черен пипер и оставяме чорбата да ври до увирането на ориза. Малко преди да я свалим от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Застройваме супата с яйцата, разбити с киселото мляко и оцета.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...