Продукти: (за 6 порции)
• 1 комплект агнешки дреболии
• 1 връзка пресен лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1 с.л. оцет
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме черния дроб, сърцето, момиците и бъбреците на едно агне да се варят в 1,5 л подсолена вода. След като се сварят ги нарязваме на еднакви парченца, а бульона прецеждаме.
Запържваме ситно нарязания пресен лук в сгорещеното олио, зачервяваме с червения пипер и изсипваме в супата, където сме върнали и нарязаните дреболии. Прибавяме ориза и десетина зърна черен пипер и оставяме чорбата да ври до увирането на ориза. Малко преди да я свалим от огъня посоляваме и поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Застройваме супата с яйцата, разбити с киселото мляко и оцета.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...