Продукти:
• 250 г брашно
• 150 г пудра захар
• 7 яйца
• 200 г мед
• 2 с. л. какао
• 70 г смлени орехи
• 100 г ситно нарязани портокалови кори
• 100 г стафиди
• 1/2 ч. л. ароматична смес от канела и анасон
• 4 с. л. топла вода
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер сместа от жълтъците, меда, водата, портокаловите кори, какаото, канелата и анасо-на до появяването на пяна.
Разбиваме белтъците и пудрата захар на твърд сняг, прибавяме ги към първата смес. Добавяме брашно-то като продължаваме да разбиваме с миксера. Накрая прибавяме смлените орехи и стафидите.
Получената смес печем в намаслена и посипана с брашно форма. Покриваме с глазура след като леко изстине.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...