Продукти:
• 5 ябълки
• 6 кайсии
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 50 г краве масло
• амонячна сода
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното, предварително пресято със содата.
Намазваме с маслото дъното на тава, в която разстиламе измитите, обелени и нарязани на кубчета ябълки и кайсии и изсипваме яйчната смес върху тях.
Печем сладкиша в умерена фурна до зачервяване. Изчакваме го да изстине и го обръщаме в тортена чиния. Обилно поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...