Продукти:
• 5 ябълки
• 6 кайсии
• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 50 г краве масло
• амонячна сода
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното, предварително пресято със содата.
Намазваме с маслото дъното на тава, в която разстиламе измитите, обелени и нарязани на кубчета ябълки и кайсии и изсипваме яйчната смес върху тях.
Печем сладкиша в умерена фурна до зачервяване. Изчакваме го да изстине и го обръщаме в тортена чиния. Обилно поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...