Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 250 г брашно
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 500 г едро бяло грозде
• 250 г хамбурски мискет
• 2 яйца
• 1 к.ч. захар
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. смлени бадеми
Начин на приготвяне:
От маслото, киселото мляко и брашното замесваме умерено твърдо тесто. Разстиламе го върху дъното и стените на тавичката. Отгоре подреждаме почистените, измити и подсушени гроздови зърна.
Разбиваме яйцата със захарта на пяна, прибавяме смлените бадеми и сметаната, разбъркваме и изсипваме сместа върху сладкиша. Слагаме го в предварително загрята силна фурна.
Печем 10 мин, намаляме температурата до умерена и допичаме сладкиша. Поднасяме го хладък или напълно изстинал.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...