Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 250 г брашно
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 500 г едро бяло грозде
• 250 г хамбурски мискет
• 2 яйца
• 1 к.ч. захар
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. смлени бадеми
Начин на приготвяне:
От маслото, киселото мляко и брашното замесваме умерено твърдо тесто. Разстиламе го върху дъното и стените на тавичката. Отгоре подреждаме почистените, измити и подсушени гроздови зърна.
Разбиваме яйцата със захарта на пяна, прибавяме смлените бадеми и сметаната, разбъркваме и изсипваме сместа върху сладкиша. Слагаме го в предварително загрята силна фурна.
Печем 10 мин, намаляме температурата до умерена и допичаме сладкиша. Поднасяме го хладък или напълно изстинал.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...