Продукти:
• 4 яйца
• 3 к.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 настърган на едро пъпеш
• 2 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.л. сода бикарбонат, разтворена в 2 с.л. оцет
• 1 к.л. канела
• 2 ч.ч. счукани орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта до побеляване, прибавяме постепенно олиото. След това добавяме солта, пъпеша, поръсен с половината от канелата, брашното и орехите.
Изсипваме сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Печем сладкиша в умерена фурна. Изпечения и изстинал сладкиш по желание нарязваме на ромбоиди и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...