Кулинарни рецепти » Локум с плодове

 Локум с плодове

Продукти:

• 500 г захар
• 300 мл вода
• 1 лимон
• 1 портокал
• 60 г желатин на прах
• 30 г пудра захар
• 15 г нишесте

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете, изстискваме сока, а вътрешността им нарязваме на ивички. Стопяваме на котлона захарта във водата, възваряваме, намаляваме котлона и варим още 15 мин.

Заливаме желатина с малко хладка вода да набъбне и после го разтваряме много добре в 150 мл гореща, но не вряща вода.

Наливаме стопения желатин в захарния сироп, добавяме плодовете и сока им и разбъркваме много добре. Слагаме на котлона и след като заври, държим още 10 мин, докато сместа се сгъсти. Изливаме съдържанието на тенджерата в не много дълбока чиния, предварително обляна с вода.

Оставяме в нея локума едно денонощие. На другия ден го нарязваме на кубчета и го овалваме в пудра захар, разбъркана с малко нишесте.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало