Продукти:
• 250 г брашно
• 2 яйца
• 60 г масло
• 125 г пудра захар
• олио за пържене
• пудра захар с ванилия за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме хладкото масло и накрая брашното. Бъркаме, докато получим гладка смес. Късаме с ръце малки частици и им придаваме формата на цигара.
Сгорещяваме повече олио и пускаме вътре цигарите да се изпържат до зачервяване. Изваждаме ги, отцеждаме добре от мазнината и овалваме в захарта, смесена с ванилия.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...