Кулинарни рецепти » Шоколадов крем Ефир

 Шоколадов крем Ефир

Продукти: (за 4 порции)

• 180 г шоколад
• 4 яйца
• 2/3 пакетче краве масло
• 80 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколада на водна баня и докато е още на огъня, прибавяме към него маслото, а след това и жълтъците, които предварително сме разбили със захарта.

Кипваме сместа за момент, колкото да изгуби вкуса на суров жълтък, и при непрекъснато леко бъркане прибавяме разбитите на сняг белтъци. След това веднага отстраняваме от огъня и оставяме крема да се охлажда 2-3 часа в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало