Продукти: (за 6 порции)
• 2 кофички кисело мляко
• 1 к.ч. захар
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 големи ябълки
• 25 г желатин
• 1/2 к.ч. счукани орехови ядки
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина за 30 мин в 1 ч.ч. вода. Сваряваме прясното мляко с разтворената в него захар, прибавяме набъбналия желатин и бъркаме, докато се разтопи напълно.
След това смесваме с киселото мляко и ванилията и прибавяме счуканите орехови ядки и предварително нарязаните на кубчета ябълки /обелени и почистени от семената/. Разбъркваме леко, изсипваме в голяма порцеланова купа и оставяме в хладилника да желира.
Преди да обърнем готовия крем, потапяме за малко купата в гореща вода.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...