Продукти:
• 3 яйца
• 100 г нишесте
• 1 л прясно мляко
• 1 непълна ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. пудра захар
За соса:
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 2 с.л. какао
• 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на кашица заедно с нишестето и 150 мл студена вода. Загряваме млякото с кристалната захар, след което изсипваме 1 ч.ч. от него към яйчната кашичка, за да я позатоплим. После изсипваме кашицата в млякото и бъркаме на слаб огън, докато кремът заври, след което го отстраняваме от огъня.
Разбиваме белтъците заедно с пудрата захар на твърд сняг и внимателно изсипваме при тях горещия крем, като отначало разбиваме силно, а след това – по-леко. Изсипваме приготвения крем в чаши или купички, изплакнати със студена вода.
Възваряваме млякото за соса заедно със захарта. Когато заври, прибавяме брашното и какаото, размити в 1 к.ч. хладка вода. Бъркаме соса със тел, докато заври, след което го отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато изстине напълно.
Обръщаме в плитки чинии ваниления крем, а наоколо като венец разливаме какаовия сос.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...