01.12.2020 година
1564339898.swf
Д
есерти » Кремове и мусове
  1518  |   0  
Жълт крем с плодове
Продукти: (за 4 порции)

• 4 жълтъка
• 1 ванилия
• 2 с.л. брашно
• 300 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 500 малини /къпини, касис/

Начин на приготвяне:

Разбиваме един след друг жълтъците заедно с ванилията. Отделно размиваме брашното с такова количество студено мляко, че да получим рядка каша.

В друг съд кипваме останалото мляко заедно със захарта. Постепенно прибавяме брашнената каша, като непрекъснато бъркаме, докато кремът се сгъсти. Отстраняваме от огъня, прибавяме разбитите жълтъци и отново разбъркваме.

Измиваме плодовете, разпределяме ги в стъклени чаши и ги заливаме с готовия крем. Слагаме десерта за 2 часа в хладилник и след това го поднасяме.

26.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020