Кулинарни рецепти » Бадемова торта Шоколина

 Бадемова торта Шоколина

Продукти:

• 7 яйца
• 140 г захар
• 140 г бадеми
• 60 г шоколад
• 80 г галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

В дълбок съд бием захарта и жълтъците до побеляване. Прибавяме настъргания шоколад, ванилията и половината бадеми. Избиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме лъжица по лъжица, заедно с останалите бадеми. Накрая объркваме всичко и прехвърляме тортеното тесто в намазана тавичка.

Печем тортения блат в умерена фурна. Щом изстине, го разрязваме с конец напречно на две и пълним със сладко по избор. Отгоре глазираме със шоколадова глазура и украсяваме с различни плодове.

Шоколадова глазура: Варим на тих огън 200-300 г захар със 7-9 с.л. вода, докато се получи сироп с такава гъстота, че като капнем от него в студена вода, капката сироп да се задържи на повърхността. Щом поизстине, объркваме какаото и бъркаме, докато сместа стане гладка. Връщаме на котлона и я оставяме да кипне. Прибавяме парченце маргарин за блясък. Изчакваме глазурата да поизстине и тогава заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало