26.05.2022 година
1564339898.swf
Д
есерти » Торти
  3192  |   0  
Бадемова торта Шоколина
Продукти:

• 7 яйца
• 140 г захар
• 140 г бадеми
• 60 г шоколад
• 80 г галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

В дълбок съд бием захарта и жълтъците до побеляване. Прибавяме настъргания шоколад, ванилията и половината бадеми. Избиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме лъжица по лъжица, заедно с останалите бадеми. Накрая объркваме всичко и прехвърляме тортеното тесто в намазана тавичка.

Печем тортения блат в умерена фурна. Щом изстине, го разрязваме с конец напречно на две и пълним със сладко по избор. Отгоре глазираме със шоколадова глазура и украсяваме с различни плодове.

Шоколадова глазура: Варим на тих огън 200-300 г захар със 7-9 с.л. вода, докато се получи сироп с такава гъстота, че като капнем от него в студена вода, капката сироп да се задържи на повърхността. Щом поизстине, объркваме какаото и бъркаме, докато сместа стане гладка. Връщаме на котлона и я оставяме да кипне. Прибавяме парченце маргарин за блясък. Изчакваме глазурата да поизстине и тогава заливаме тортата.

28.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022