Продукти:
• 10 кг червени домати
• 3 кг лук
• 2 л винен оцет
• 300 г захар
• 100 г горчица
• 25 г сол
• 100 г червен пипер
• 25-30 зърна черен пипер
• индийско орехче
Начин на приготвяне:
Почистваме доматите и лука, смиламе ги с машинката за месо и ги задушаваме 30 мин на тих огън. Към полученото пюре прибавяме оцета и захарта и варим още 30 мин, докато се сгъсти напълно.
Сваляме от огъня и добавяме горчицата, червения пипер смлените зърна черен пипер, настъргано индийско орехче и солта. Разбъркваме и след като кетчупа изстине напълно, го насипваме в бурканчета или бутилки и стерилизираме 30 минути.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...