Продукти:
• 1,2 кг малини
• 800 г захар
• 3-4 г пектин
• 1/2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Намачкваме добре узрелите малини и ги варим 2-3 минути в емайлиран съд.
Отцеждаме сока и на 1 л сок прибавяме 800 г захар. Варим 10 мин и добавяме пектина, разтворен в малко вода. Продължаваме да варим до получаване на нужната гъстота на желето. Малко преди края добавяме лимонената киселина.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....