Кулинарни рецепти » Желе от праскови

 Желе от праскови

Продукти:

• 2,5 кг праскови
• 700 г захар
• 1 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Почистваме прасковите от костилките. Сипваме вода, колкото да ги покрие, и варим, докато променят цвета си. Пасираме плодовете и прецеждаме сока.

Варим го със захарта, докато няколко капки от сиропа, поставени върху суха чиния не се разливат. Прибавяме лимонената киселина и варим още няколко минути.

Насипваме желето горещо в сухи буркани и ги затваряме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало