Продукти:
• 1 пакетче маргарин
• 100 г захар
• 1 яйце
• 250 г настъргани моркови
• 500 г брашно
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 с.л. кисело мляко
• 1 ванилия
• портокалова кора
• мармалад
• едро счукани орехови ядки
• пудра захар за наръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина със захарта и прибавяме яйцето, настърганите моркови, разтворената в млякото сода и настърганата лимонова кора. Отделяме 1-2 с.л. от брашното, а останалото брашно прибавяме към морковената смес и замесваме тесто. Разделяме го на 6 топчета, овалваме ги в брашното и разточваме от тях кори, дебели около 4-5 мм.
Изрязваме от корите триъгълници, слагаме им плънка от мармалад и орехи и навиваме кифлички. Нареждаме кифличките в намаслена тавичка, изпичаме ги в силна фурна и докато са още топли, ги поръсваме с пудра захар, размесена с ванилията.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...